Για τις 6 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για τις δανειοδοτήσεις του ΤΤ

Για τις 6 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ξεκίνησε σήμερα με συνολικά 35 κατηγορουμένους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απιστία και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα
με το παραπεμπτικό βούλευμα η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μεταξύ του 2008 και του 2010 χορήγησε δάνεια σε επιχειρηματικά σχήματα χωρίς τις αναγκαίες και νόμιμες εξασφαλίσεις, ζημιώνοντας το ΤΤ και προκαλώντας κατ΄επέκταση ζημιά στο ελληνικό δημόσιο.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο τότε διοικητής του Αγγελος Φιλιππίδης καθώς και επιχειρηματίες που έλαβαν δάνεια.  Η δίκη η οποία τυπικά ξεκίνησε σήμερα διεκόπη για τις αρχές Οκτωβρίου ενώ έχει υποβληθεί και αίτημα αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης με το επιχείρημα ότι δεν έχει μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα για έναν εκ των κατηγορουμένων που είναι σερβικής καταγωγής.

Το δικαστήριο αναμένεται στις 6 Οκτωβρίου να αποφανθεί για το αν πράγματι η εν λόγω ένσταση ακυρότητας που προβλήθηκε θα έχει τύχη η η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι η πολύκροτη υπόθεση της Siemens, για την οποία υπήρξαν αντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης, οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος για τους κατηγορουμένους γερμανικής καταγωγής.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου