Γ. Δρυς: «Τα πρόστιμα θα πληρωθούν όταν...»

Με αφορμή την τροπολογία για τα δάση:
"Σήμερα ισχύει ο νόμος 998 του 1979. Ο νόμος αυτός προβλέπει την υποχρέωση να υπάρχουν δασικοί χάρτες, δασικοί χάρτες όμως δεν υπάρχουν διότι δεν έχουμε κτηματολόγιο. Με την έναρξη κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου άρχισαν να καταρτίζονται και οι πρώτοι δασικοί χάρτες από την Κτηματολόγιο Α.Ε. Πρόσφατα η Κτηματολόγιο Α.Ε παρέδωσε στις δασικές υπηρεσίες 211 δασικούς χάρτες. Πρέπει να ελεγχθούν από τις δασικές υπηρεσίες, να γίνουν οι ενστάσεις από τους πολίτες να εκδικαστούν οι ενστάσεις από την αρμόδια επιτροπή και να αναρτηθούν οι δασικοί αυτοί χάρτες».
"Όχι (το θέμα δεν πάει στις καλένδες). Ηδη σε μια περιοχή της χώρας έχουμε αναρτημένο δασικό χάρτη και προχωράει η διαδικασία ταχύτατα. Αλλά σήμερα έχουμε το εξής τραγελαφικό φαινόμενο, να έχει ένας φτωχός άνθρωπος στην Σαλαμίνα ή στον Ασπρόπυργο ή στην Ελευσίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος ένα σπίτι 50 τετραγωνικών μέτρων και να έρχεται η δασική υπηρεσία να του ζητάει να πληρώσει πρόστιμο 20 ή 25 εκατομμύρια δραχμές. Αυτός επιμένει ότι δεν έχει κάνει καμία παραβίαση και ότι το ακίνητό του - επί του οποίου έκτισε- δεν είναι δασικό. Δεν πρέπει να υπάρχει μια τελεσίδικη άποψη, είναι ή δεν είναι δασικό; Από τη στιγμή που θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες δε θα υπάρχουν αμφισβητήσεις, είναι αποδεκτό τεκμήριο αυτό και για τον πολίτη και για το κράτος και για το δικαστήριο. Είπαμε λοιπόν να σταματήσουμε την είσπραξη των προστίμων, τα οποία ουδείς πλήρωσε μέχρι τώρα ή ελάχιστοι πρέπει να έχουν πληρώσει, και μόλις τελειώσει το θέμα των δασικών χαρτών εντός του 2004, οι δασάρχες να επιβάλλουν τα πρόστιμα όπου υπάρχει παραβίαση της δασικής νομοθεσίας, όπως ακριβώς λέει ο νόμος 998 του `79».
"Το λέει η τροπολογία ότι οι δασάρχες συνεχίζουν - «...υποχρέωση των δασαρχών για έκδοση των πρωτοκόλλων αυτών θα εξακολουθήσει να υφίσταται...» - δεν κάνουμε καμία αναστολή επιβολής προστίμων».
Πηγή: skai.gr