Κλείσιμο

Φεστιβάλ τραγουδιού

«Ανοιγμα» στην πόλη της Θεσσαλονίκης που το φιλοξενεί επανεπιχειρούν οι διοργανωτές (ΕΡΤ Α.Ε και ΔΕΘ) του Φεστιβάλ Τραγουδιού για τη δεύτερη διοργάνωση του που ορίστηκε για τον ερχόμενο Νοέμβριο.
"Είναι απαραίτητο η πόλη να αγκαλιάσει το Φεστιβάλ και την επιχειρούμενη αναβίωση του» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της διοργάνωσης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε κ. Χρήστος Παναγόπουλος αποδεχόμενος τα τυχόν οργανωτικά λάθη της περσινής διοργάνωσης (έλλειψη ουσιαστικής συμμετοχής των τοπικών φορέων όπως ο δήμος, η νομαρχία κ.α στην οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ) και δεσμευόμενος για το «άνοιγμα» των διοργανωτών στην τοπική κοινωνία της πόλης.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε κ. Παναγόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΕΘ κ.Νίκος Κασιμάτης (Η ΕΡΤ και η ΔΕΘ καλύπτουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης με τα ποσά των ενός εκατομμύριου ευρώ και 700.000 ευρώ αντίστοιχα).
Το Φεστιβάλ Τραγουδιού - το δεύτερο από την επιχείρηση αναβίωσης του και το 38ο από την αρχική θεσμική διοργάνωση το 1962, θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε πέρυσι - το γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης - στις 2 και 4 Νοεμβρίου.
Η μεταφορά του ένα μήνα σχεδόν μετά την περυσινή διοργάνωση (έγινε στις 6 και 9 Οκτωβρίου), δεν είναι η μόνη αλλαγή.
Ειδικότερα:
- Το Φεστιβάλ δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν, σύμφωνα με το νέο κανονισμό που συστάθηκε, οι πάντες (Έλληνες μουσικοί ήδη γνωστοί ή πρωτοεμφανιζόμενοι).
- Η προθεσμία αποστολής των τραγουδιών - συμμετοχών άρχισε χθες και διαρκεί ως και τις 2 Ιουνίου.
- Η οικονομική συμμετοχή των υποψηφίων μειώνεται φέτος από 80 ευρώ στα 50 (με εσώκλειστη στο φάκελο υποψηφιότητας) επιταγή.
- Την πρώτη βραδιά της διοργάνωσης (2/11) θα ερμηνευθούν (αποκλειστικά με «ζωντανή» ορχήστρα - αυτή της ΕΡΤ κι όχι με μαγνητοφωνημένη μουσική συνοδεία όπως πέρυσι ) τα 16 τραγούδια που θα προκριθούν. Τη δεύτερη θα παρουσιασθούν τα 10 απ αυτά (μετά από επιλογή τους κατά 50% από την κριτική επιτροπή και 50% από το κοινό. Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί και τη δεύτερη - τελική βραδιά της διοργάνωσης για την επιλογή των τριών βραβείων (με ψήφους διαφορετικής κριτικής επιτροπής και κοινού ) ενώ θα δοθούν από την κριτική επιτροπή και τρία ακόμα βραβεία για την καλύτερη σύνθεση, ερμηνεία και στίχο.
- Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να συμμετάσχει μέχρι και με δύο συνθέσεις. Στην τελευταία - τελική βραδιά όμως ο κάθε συμμετέχων μπορεί να παρουσιάσει μόνο μία σύνθεση.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr