Επέστρεψε στην Ελλάδα η «χρυσή» Εθνική πόλο - Τα συγκινητικά λόγια του προπονητή (vid)

Επέστρεψε στην Ελλάδα η «χρυσή» Εθνική πόλο - Τα συγκινητικά λόγια του προπονητή (vid)

Η αποστολή της εθνικής ομάδας Πόλο των ανδρών επέστρεψε από το Τόκιο, μετά από την πολύ σπουδαία της παρουσία εκεί, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες αλλά «χρυσοί» στις καρδιές μας, έγιναν δεκτοί εν μέσω ενός θερμού και εορταστικού κλίματος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος μίλησε για την μεγάλη διάκριση της Εθνικής στην κάμερα του ΣΚΑΪ και συγκίνησε με τα λόγια του

«Μας ξέρανε πολύ λίγοι Έλληνες. Τώρα μας ξέρουν πολλοί περισσότεροι , δεν είμαστε μπάσκετ ούτε ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλο πράγμα να έρχεται κάποιος και να σου λέει μπράβο αγόρι μου συγχαρητήρια.», ανέφερε ο προπονητής, ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά.

Όπως είπε για εκείνον και τους παίκτες του, αποτελούσε ονειρικό στόχο η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες το οποίο τους γέμισε με περηφάνεια: 

«Είναι όνειρο να καταφέρουμε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Να πάρουμε ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες. Νομίζω τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνέπεια, η ομάδα αυτή είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Τα παιδιά το άξιζαν, είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι»

Στη συνέχεια,  δήλωσε ότι κατά την προετοιμασία είχε πει στους παίκτες του να ευχαριστηθούν απλώς τα παιχνίδια, ενώ οι σκέψεις για το μετάλλιο ήρθαν αργότερα: «Πριν πάμε στο Τόκιο θέλαμε να πάμε βήμα βήμα για να χαρούμε τους αγώνες , ήρθε όμως η μια νίκη μετά την άλλη και έτσι... τρώγοντας άνοιξε η όρεξη μας. Είχα την αίσθηση ότι αυτή την φορά θα τα καταφέρναμε να πάρουμε μετάλλιο, ήταν η τέταρτη απόπειρά μας  να φτάσουμε στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης και ο θεός μας έδωσε την χαρά να συμβεί αυτό σε μια Ολυμπιάδα.»

Για την στήριξη από τον κόσμο, ανέφερε ότι η ομάδα εισέπραξε πολλή αγάπη συνοδευόμενη από χιλιάδες μηνύματα. «Ήταν απίστευτο. Νιώσαμε ότι ο κόσμος μας είδε και πανηγύρισε μαζί μας.Που να φανταστούμε όμως  ότι θα γυρίσουμε πίσω και θα έχουμε τόσα άτομα να μας περιμένουν»

Πηγή: skai.gr