Ολυμπιακοί αγώνες: Ασημένια στο Τόκιο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών

Όχι σκυμμένα κεφάλια για αυτή την ομαδάρα! Η Εθνική πόλο των ανδρών έδωσε τα πάντα απέναντι στη Σερβία, αλλά ηττήθηκε 13-10 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αλλά όχι σκυμμένα κεφάλια για αυτή την ομαδάρα, που χάρισε στο ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 101 χρόνια μετά την πρώτη από τις συνολικά 16 παρουσίες της στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού!

Άλλωστε η «γαλανόλευκη» έχει όλο το μέλλον μπροστά της και αυτή η φουρνιά παικτών δείχνει ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια -και δη στο Παρίσι σε μία τριετία!

Το ματς

Οι Σέρβοι έκαναν ένα άψογο πρώτο 8άλεπτο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν παίζαμε την άμυνα από ατσάλι, που μας έφερε μέχρι τον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 6-3 υπέρ της Σερβίας. Η Εθνική μας, δηλαδή, δέχθηκε όσα γκολ τής έβαλε η Ουγγαρία σε ολόκληρο τον ημιτελικό!

Στο δεύτερο 8άλεπτο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συγκεντρώθηκε και έπαιξε άμυνα, μαζεύοντας τη διαφορά, φτάνοντας, μάλιστα, σε μία επίκη επιστροφή, καθώς από το 7-4 έφερε τον τελικό στα ίσα, 7-7! Προς το τέλος της περιόδου δεχθήκαμε γκολ για το 8-7, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια στο τρίτο 8άλεπτο. Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης -ο οποίος είχε δύο ποινές- πέρασε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 9-9, με το ματς να γίνεται θρίλερ!

Ελλάδα-Σερβία 10-13 (3-6, 4-2, 2-2, 1-3)
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2
Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς Ντ. 2, Ράσοβιτς Στρ., Άλεξιτς, Γιάξιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπρ.
Η Ελλάδα είχε 7/17 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό
Η Σερβία είχε 6/9 παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό

Πηγή: Sportfm