Επεισόδια μετά την πορεία μνήμης Γρηγορόπουλου: Πέτρες και μολότοφ σε Αθήνα και Πάτρα. Προσαγωγές

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια λίγα λεπτά μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Άγνωστοι μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς τη Βουλή κινήθηκαν προς το σημείο όπου πριν 11 χρόνια δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος,  άναψαν φωτιές κοντά στο μνημείο του  ενώ έσπασαν στάσεις λεωφορείων

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ κι άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων σημειώθηκε και στις οδούς Μαυρομιχάλη, Στουρνάρη και Σολωμού.

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. 

Επιπρόσθετα, ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη και Ναυαρίνου .

Επί της οδού Τοσίτσα έσπευσαν οι αύρες της αστυνομίας.

Εν συνεχεία η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από την πλατεία στην οποία και κατέληξε η κεφαλή της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου .

Εκτιμάται πως στην πλατεία των Εξαρχείων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 αναρχικοί. 

Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό
Εμμανουήλ Μπενάκη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων. 

Ενώ στη πλατεία Εξαρχείων άγνωστοι έσπασαν επίσης μάρμαρα τα οποία πέταξαν εναντίον αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολύ ισχυρές στην περιοχή ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ παρακολούθησε με προβολέα από αέρος την κατάσταση και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο σημείο οι δύο μικροί «αίαντες» εκτόξευσης νερού .

Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 προσαγωγές και συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επεισόδια έλαβαν χώρα και στην Πάτρα όπου τοπικά μέσα έκαναν λόγο για  βροχή από μολότοφ και φωτοβολίδες στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορίνιθου. 

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κατέβηκαν από την Σατωβριάνδου προς την Μαιζώνος ακολουθούνται από τους Αστυνομικούς.

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά.

Προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι η οποία έσβησε άμεσα. Αστυνομικός έπεσε πάνω στις φωτιές που είχαν ανάψει πάνω στο οδόστρωμα αλλά με σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Άμεσα έσβησε η φωτιά στο μπαλκόνι ενώ και ο Αστυνομικό που έπεσε πάνω στις φωτιές στο οδόστρωμα δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί. Έγιναν περίπου 20 προσαγωγές.

Χανιά : Μικρή ένταση στο τέλος της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για τα 11 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Νωρίτερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ενώ έγραψαν με την χρηση σπρέι, συνθήματα στην κεντρική είσοδο και σε τοίχους του δημαρχείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: INTIME

Πηγή: skai.gr