Επαγρύπνηση για τη γρίπη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι επιστήμονες στην Ελλάδα, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα γρίπης σε παιδιά, που εμφανίστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι στιγμής, πάντως, στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.
Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων αναφέρει ότι το φετινό εμβόλιο κατά της γρίπης καλύπτει μεν τον τύπο που κυκλοφορεί, αν και, όπως επισημαίνει, η προστασία που προσφέρει είναι περιορισμένη από ότι συνήθως, καθώς αυτός ο ιός είναι παραλλαγμένος.
Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι μέχρι στιγμής οι εμβολιασμοί στα παιδιά δεν χρειάζεται να τροποποιηθούν, αφού καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει προχωρήσει σε προληπτικό εμβολιασμό, ενώ επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν θα ανακοινωθούν ειδικά μέτρα προστασίας.
Οι `Έλληνες ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα γρίπης θα εμφανιστούν στη χώρα μας γύρω στις γιορτές.
Εντός των ημερών, θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας, για να αποφασίσει αν πρέπει να ακολουθήσει την οδηγία της αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας, για αντιγριπικό εμβολιασμό στα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 24 μηνών.
Αντίθετος δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, θεωρώντας ότι τα παιδιά πρέπει να αναπτύσσουν αντισώματα.
Στη Βρετανία, επτά παιδιά έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, ενώ στη Γαλλία πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, νοσηλεύονται.
Πηγή: skai.gr