Επιστροφή στα θρανία αύριο το πρωί για τους μαθητές - Όλα έτοιμα, δηλώνει το υπουργείο

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία και μετά τθα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι «βατό θέμα» για τους μαθητές καθώς θα τελεστεί μόνο ο αγιασμός. 

Η έναρξη της νέας σχολικής πραγματοποιείται ωστόσο στη σκιά των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία και συνεπώς το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για όλους τους μαθητές.

Έτσι, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα και Τρίτη στην επαρχία Φαρσάλων ενώ κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας λόγω των τεράστιων καταστροφών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε όλη τη Θεσσαλία.  

Σύμφωνα με την ενημερωτική εγκύκλιο για τη λειτουργία των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2023-2024  τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές

Η προετοιμασία κρίνεται απολύτως εμπρόθεσμη και έτσι δεν αναμένονται τουλάχιστον ηχηρές παραφωνίες στο κατώφλι του νέου σχολικού χρόνου, δηλώνει το ΥΠΑΙΘ.

Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως υπάρχει απόλυτη επάρκεια και βρίσκονται ήδη στα δημοτικά από τον Ιούνιο, στα γυμνάσια από τον Αύγουστο και στα λύκεια από τον Ιούλιο.

Αναφορικά με το μόνιμο πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού στις αρχές της σχολικής χρονιάς, αυτή τη φορά έχουν πραγματοποιηθεί 3.700 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ομαλή αναμένεται να είναι η λειτουργία και των ειδικών σχολείων αφού φέτος έγιναν για πρώτη φορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 

Πηγή: skai.gr