Εν αναμονή των διώξεων

Θέμα ωρών να ασκηθούν διώξεις για τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου Μιχάλη Φιλόπουλου, κατά τα επεισόδια στην Παιανία.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, τρεις εισαγγελείς μελετούσαν την ογκοδέστατη δικογραφία, που αποτελείται από 85 πολυσέλιδες καταθέσεις, ώστε να ασκήσουν διώξεις.

Οκτώ είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας, δέκα θα κατηγορηθούν για ηθική αυτουργία και τουλάχιστον 27 για συμμετοχή στα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, αναζητείται ένας βασικός μάρτυρας για τα επεισόδια, ενώ έχει ζητηθεί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τουλάχιστον 6 άτομα, τα οποία αρνούνται την συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Η προανάκριση έχει ολοκληρωθεί και το λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη τόνισε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Όσον αφορά τα επεισόδια σε αγώνες ποδοσφαίρου της επαρχίας ο Βύρων Πολύδωρας συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε να μην μεγεθύνονται πράγματα που δεν πρέπει.

"Δεν χρειάζεται πανικός" πρόσθεσε και είπε ότι η πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του χουλιγκανισμού.

Εντολή να διενεργηθούν προκαταρκτικές έρευνες έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελόπουλος στις εισαγγελίες Αγρινίου, Καλαμάτας και Λάρισας προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι των επεισοδίων που σημειώθηκαν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, της Κυριακής.

Σύμφωνα με το βαρομετρο της VPRC για το ΣΚΑΪ, στην ενότητα για τη βία στα γήπεδα, το 81% πιστεύει ότι την ευθύνη για τα αιματηρά επεισόδια της Παιανίας έχουν οι διοικήσεις των ομάδων και ζητά την αυστηρή τιμωρία τους.

Το 65% συμφωνεί με την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των συνδέσμων, ενώ το 52% διαφωνεί με την πρόταση του Ντέμη Νικολαϊδη να αυτοεξαιρεθούν οι ελληνικές ομάδες από τα κύπελλα Ευρώπης.

Πηγή: skai.gr