Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βυζαντινού Μουσείου

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχίζει την επόμενη εβδομάδα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Τα πολύτιμα της παράδοσης», που παρουσιάζεται στο μουσείο έως το τέλος της χρονιάς. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Πού ν`το το δαχτυλίδι», που απευθύνεται σε μαθητές Ε‹ και Στ‹ Δημοτικού και βασίζεται στη μέθοδο της παρατήρησης των αντικειμένων και της βιωματικής προσέγγισης.
Πολύτιμα, πολυτελή αλλά και ξεχωριστά αντικείμενα από τις συλλογές του Λαογραφικού Μουσείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες «πολύτιμος» και «παράδοση», να γνωρίσουν διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα, να ανακαλύψουν πώς αυτά χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και να αντιληφθούν από ποια αντικείμενα έχουν αντικατασταθεί πλέον, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τού χθες και του σήμερα.
Χωρισμένοι σε ομάδες, οι μαθητές επικεντρώνονται σε διαφορετικές θεματικές ενότητες -πανηγύρια, κούκλες, ο άνδρας πολεμιστής, η γυναίκα και τα κοσμήματά της - αλλά και στα έργα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας που συμπληρώνουν την έκθεση: τα γλυπτά δαχτυλίδια της Αφροδίτης Λίτη. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr