Εκκενώνεται η Φυλή - Μήνυμα από το 112 - Ζημιές σε σπίτια - Κύκλωσαν τη Μονή Κλειστών οι φλόγες

Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα - Στελέχη της ΕΜΑΚ στην προσπάθεια να απομακρυνθούν οι μοναχές από το μοναστήρι - Ζημιές σε κτίρια

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο στους κατοίκους της Φυλής να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια. 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 κοντά στη Μονή Κλειστών και πολύ γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά έχει κυκλώσει τη Μονή Κλειστών, ενώ μέσα βρίσκονται οι μοναχές. Στελέχη της ΕΜΑΚ έφτασαν στο μοναστήρι για να απομακρύνουν τις μοναχές. Διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για τις ίδιες και το μοναστήρι. Θα επιχειρηθεί η μεταφορά των μοναχών προς τα Δερβενοχώρια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Πρωτοψάλτη, υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ήδη κάψει ένα σπίτι και μια επιχείρηση, ενώ πλησιάζει επικίνδυνα και άλλα σπίτια στην Φυλή. Το μέτωπο της Φυλής κινείται προς τον αστικό ιστό, επισήμανε μιλώντας στον Σκάι, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. 

Ήδη έχουν σπεύσει δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 56 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η μεγάλη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα. Ήδη οι κάτοικοι της Φυλής, δίνουν μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες έχουν αγγίξει τον οικισμό. 

Μιλώντας στον Alpha ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε ότι δεν κινδυνεύει η Πάρνηθα, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο μεταξύ της Μονής Κλειστών και της Φυλής και έχει κατεύθυνση προς την Φυλή.

Πρόσθεσε ότι θα σταλούν επί τοπου αστυνομικές δυνάμεις για να βεβαιώσουν ότι απομακρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως δόθηκε εντολή με το μήνυμα από το 112.

φυλή

Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά 112