Κλείσιμο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων

Φρέσκο παστεριωμένο μοίρασαν τη Δευτέρα στους Αθηναίους, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΚ εκφράζει "βαθιά αγανάκτηση των κτηνοτρόφων, για τη στάση του υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου και γενικότερα της ηγεσίας του υπουργείου", να μη δεχθούν την αντιπροσωπεία τους, που μετέβη στο υπουργείο, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.

"Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση, "καταγγέλλει τη στάση αυτή και τη θεωρεί μέγιστη προσβολή απέναντι σ' έναν κλάδο, που αν και διέρχεται σοβαρή κρίση, εντούτοις εξακολουθεί ν' αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς "στυλοβάτες" της πραγματικής οικονομίας της χώρας".

Πάντως, αντιπροσωπεία του ΣΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Πεβερέτο, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, από τον οποίο ζητήθηκε να θέσει το ζήτημα της κτηνοτροφίας προς συζήτηση στην ολομέλεια και να κληθούν τα μέλη του ΣΕΚ να εκθέσουν τις απόψεις τους.
Πηγή: skai.gr