Είμαστε διάκονοι του λαού

Εμείς είμαστε διάκονοι του λαού και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η αρχιεπισκοπή ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος υποδεχόμενος τους εκκλησιαστικούς συντάκτες.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί τη συνεργασία των μέσων ενημέρωσης με στόχο την ανάδειξη του έργου της εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στον τρόπο που θα λειτουργήσει ως Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δε θα πραγματοποιήσει διακονία φιλικών προσώπων αλλά θα διακονίσει το λαό.

Ανέφερε επίσης ότι παραλαμβάνει σοβαρή κληρονομιά απ΄όλους τους προκατόχους του και ιδιαίτερα από τον μακαριστό Χριστόδουλο.

Λειτουργώντας την Κυριακή, για τελευταία φορά στη μητρόπολή του, όπου υπηρέτησε για 27 χρόνια, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ίσος μεταξύ ίσων και πρόεδρος του σώματος της Ιεραρχίας. Είναι ο συντονιστής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά στον κ. Βερθολομαίο ο κ. Ιερώνυμος είπε: Έχουμε μεγάλη ευλογία ως γένος να έχουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο που πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον Πατριάρχη ανήσυχο άνθρωπο με πολλά ενδιαφέροντα, κάτι που όπως είπε αποτελεί μεγάλη ευλογία.

Τέλος, ο κ Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το ποίμνιό του και ζήτησε από το Θεό να του χαρίζει δύναμη.
Πηγή: skai.gr