Δύσκολη και χωρίς περιθώρια εφησυχασμού η φωτιά στη Μυτιλήνη (upd)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το πρωί η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Μυτιλήνη, με την Πυροσβεστική να έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της, τη στιγμή που τα εναέρια μέσα έχουν πλέον αποσυρθεί.

Η φωτιά δεν απειλεί άμεσα οικισμούς, όμως οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συχνά διεύθυνση, συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία, καθιστώντας την κατάσταση απρόβλεπτη.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος δρόμων ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 85 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 18 εθελοντές και 57 στρατιώτες. Νωρίτερα έφτασαν στο νησί με C-130 40 άτομα πεζοπόρο από τη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας τη δύναμη των 45 ανδρών που ήδη επιχειρούσαν επί τόπου.

Κατά τις 20:00 το απόγευμα αποσύρθηκαν λόγω σκότους τα τέσσερα ελικόπτερα και τα δυο αεροσκάφη PZL (πεζετέλ), που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος. Αν χρειαστεί, η συνδρομή από αέρος θα συνεχιστεί με το πρώτο φως το ηλίου, δηλαδή κατά τις 5:30 τα ξημερώματα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν ακόμα τέσσερα δημοτικά οχήματα και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.
Πηγή: skai.gr