«Δρυάδες»: Ξεκίνησε η αντιπυρική επιχείρηση στον Δήμο Μαραθώνα

Η επιχείρηση «Δρυάδες», που αφορά στις εκτεταμένες ενέργειες για την πυροπροστασία, με στόχο την αντιπυρική θωράκιση και γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ξεκίνησε σήμερα στον Δήμο Μαραθώνα. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό όλων των περιοχών του δήμου, από άκρη σε άκρη και παράλληλα την απομάκρυνση οποιασδήποτε εύφλεκτής ύλης, που μπορεί να ευνοήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς.

Αφετηρία των εργασιών ήταν η Αγία Μαρίνα και το πευκοδάσος του Σχινιά και με γοργούς ρυθμούς θα επεκταθεί και σε όλες τις άλλες περιοχές. «Η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα. Οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον με κάθε τρόπο και να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας.

Ο Δήμος Μαραθώνα συγκαταλέγεται στους 11 Δήμους της Αττικής, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα και επιβεβλημένη την ανάγκη για παρεμβάσεις καλύτερης δυνατής αντιπυρικής θωράκισης. Από τη Δυτική Αττική στην επιχείρηση «Δρυάδες» έχει ενταχθεί ο Δήμος Μάνδρας, όπου επίσης θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Οι περιοχές του Δήμου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έκτακτης Πολιτικής Προστασίας είναι οι Αγία Σωτήρα, Οικισμός ΤΙΤΑΝ, Πόρτο Γερμενό και Άγιος Νεκτάριος Βιλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Φωτιά