Με την κατάθεση της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου συνεχίστηκε η δίκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» κατέθεσε στο δικαστήριο για απειλές που δεχόταν μετά την προβολή της εκπομπής της για το θέμα του Μάριου, στην οποία αποκαλύφθηκε, με τη συνδρομή του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, αίμα του 26χρονου στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε. 

Η μάρτυρας είπε πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση του φοιτητή μετά από σχετική επικοινωνία της οικογένειας μαζί της.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, μετά την έκδοση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης οι απειλές έγιναν πιο έντονες. 

«Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. 

Η υπόθεση, ωστόσο, μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» σημείωσε η κ. Νικολούλη.

Ο μοριακός βιολόγος, γενετιστής κατέθεσε στο δικαστήριο για τα ευρήματα στο αυτοκίνητο του Μάριου και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. 

Όπως είπε, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, μία τεχνική με σπρέι, το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

Ο κ. Φιτσιάλος κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στη μοκέτα του αυτοκινήτου ήταν του Μάριου.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα και άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. 

Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκαζ, γιατι ανιχνεύσαμε αίμα, το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. 

Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν εντοπίσαμε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου» τόνισε ο μάρτυρας.

Για την υπόθεση δολοφονίας του φοιτητή έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη ένας 73χρονος φίλος τής οικογένειας του θύματος, ο οποίος μέχρι να αποκαλυφθεί ο ρόλος του φέρεται να αποπροσανατόλιζε τη μητέρα του φοιτητή. 

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγός του, η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη, καθώς επίσης και άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ