Δεν είναι εμπρηστής

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 63χρονος που κατηγορείτο για τη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη το απόγευμα, στο Δρακόντιο Λαγκαδά, κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης που εκτελούσε με ηλεκτρικό τροχό στην αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροσυγκόλλησης πετάχτηκαν σπινθήρες σε γειτονικό οικόπεδο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, που έκαψε συνολικά 1,5 στρέμμα ξηρά χόρτα, ελιές και οπωροφόρα δένδρα.

Ο 63χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας. Απολογούμενος είπε ότι ίδιος κάλεσε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καταβάλλοντας με τον γιο του προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά. Όπως ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης τραυματίστηκε στο πόδι.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του από την κατηγορία, θεωρώντας ότι ενήργησε χωρίς δόλο κι ότι η φωτιά δεν μπορούσε να αποφευχθεί κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Με την πρόταση αυτή συντάχτηκε και το δικαστήριο.

Στο μεταξύ, αναβολή για να δικαστεί την Παρασκευή, πήρε από το ίδιο δικαστήριο ο 22χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται ότι έριξε αναμμένο τσιγάρο σε περιοχή με καλάμια στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που άσκησε σε βάρος του δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια.
Πηγή: skai.gr