Εισαγγελική παρέμβαση για τις επιθέσεις στην Πατησίων- video των επιθέσεων

Το βίντεο από την επιδρομή των κουκουλοφόρων 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η νέα επίθεση που έγινε στις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία φέρεται να βγήκε από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων και να έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Η ομάδα των νεαρών χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις πέτρες, καδρόνια και λοστούς. Με αφορμή την καταδρομική επίθεση, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μετά την επιδρομή, η ομάδα των νεαρών φέρεται να βρήκε εν νέου καταφύγιο στην ΑΣΟΕΕ όπου η είσοδός τους στον πανεπιστημιακό χώρο προκάλεσε πανικό μεταξύ των φοιτητών.

Βίντεο - ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος,  τη στιγμής που οι κρανοφόροι επιτίθενται στις βιτρίνες των μαγαζιών, είδε στο μεταξύ στο φως της δημοσιότητας. 

Φόβους ότι η κλιμάκωση των φαινομένων βίας μπορεί να οδηγήσει σε νεκρό συνάδελφό του ή πολίτη εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κατάργηση της ομάδας Δέλτα είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

«Να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα της και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην επαρχία» δήλωσε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε μια προσβλητική αναφορά στους αστυνομικούς.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου