Κλείσιμο

Στο Τάε Κβον Ντο εκατοντάδες μετανάστες από την Ειδομένη (video)

Στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος των μεταναστών από την Ειδομένη, καθώς τα υπόλοιπα κέντρα της Αθήνας είναι πολύ μικρότερης χωρητικότητας και κορεσμένα.

Ήδη στο Τάε Κβον Ντο έχουν φθάσει 23 λεωφορεία, ενώ άλλα επτά αναμένονται μέχρι τα μεσάνυχτα.

Συνολικά, από την Ειδομένη αναχώρησαν 45 λεωφορεία με περίπου 2.300 μετανάστες.

Πάντως, πολλοί από τους μετανάστες επιλέγουν να μην παραμείνουν στο χώρο φιλοξενίας, και φεύγουν για το κέντρο της Αθήνας.

Το Τάε Κβον Ντο επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών». «Γνωρίζουμε», προσέθεσε, «ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ωστόσο [...] δεν θα υπάρξουν εικόνες αντίστοιχες αυτών της Πλατείας Βικτορίας».

Στην επιχείρηση στην Ειδομένη συμμετείχαν 350 αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.


Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Λάππας