Κλείσιμο

Τουλάχιστον 15 οι νεκροί σε σειρά τραγικών ναυαγίων στο Αιγαίο

Όλο και πιο βαρύς γίνεται ο ήδη τραγικός απολογισμός από το μπαράζ ναυαγίων που σημειώθηκαν στο Αιγαίο την Τετάρτη, με τουλάχιστον 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους 10 παιδιά, να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στα ελληνικά νησιά.

Επτά νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, είναι ο νέος απολογισμός από την ανατροπή ξύλινης λέμβου ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιζησάντων, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 33. Ήδη έχουν διασωθεί 242 άνθρωποι.

Στην περιοχή επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού, εναλλάξ ελικόπτερα Super Puma και ελικόπτερα της Frontex, ενώ βοήθεια προσφέρουν και παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη.

Ακόμα τρεις άνθρωποι, δυο παιδιά και ένας άνδρας, εντοπίστηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου, ανοιχτά της Σάμου. Ένα βρέφος αγνοείται.

Σε δεύτερο περιστατικό στην περιοχή της Σάμου, στο Καρλόβασι, ένας άνθρωπος – σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες βρέφος – έχασε τη ζωή του ενώ δυο άτομα αγνοούνται.

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός και στο Αγαθονήσι, όπου άνδρες του Λιμενικού περισυνέλεξαν από τα νερά τα τις σορούς δυο παιδιών και μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Ένα ακόμα βρέφος, ηλικίας ενός έτους, αγνοείται, ενώ χθες Τετάρτη οι Λιμενικοί μπόρεσαν να διασώσουν ένα παιδάκι από τα νερά.

Τέλος, ένα ακόμα αγοράκι πέντε ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, αφού εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο ανοιχτά της Λέσβου.

Ένα 3χρονο κοριτσάκι που διακομίστηκε μαζί του στο νοσοκομείο δίνει ακόμα μάχη για τη ζωή, νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο περιστατικό διασώθηκαν 71 άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr