Προς συνέχιση των κινητοποιήσεών, παρά τις κυβερνητικές προτάσεις, προσανατολίζονται οι αγρότες

Προς συνέχιση των κινητοποιήσεών τους φαίνεται να προσανατολίζονται οι αγρότες, παρά την δέσμη βελτιωτικών μέτρων για τη φορολόγησή τους που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Οι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα ζητούν εξειδίκευση των μέτρων και συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη, ενώ προγραμματίζουν από αύριο αποκλεισμούς Εφοριών σε Ημαθία και Πέλλα.

Στο μπλόκο της Νίκαιας θα βρεθεί αύριο Παρασκευή ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ σχεδόν όλα τα μπλόκα έχουν προγραμματίσει συνεδριάσεις των συντονιστικών τους οργάνων μέσα στο Σαββατοκύριακο για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους αγρότες δεν απαντούν στα βασικά αιτήματα μας συνεχίζουμε τον αγώνα κανονικά» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Τόνισε πως οι εξαγγελίες έγιναν «για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακούς λόγους» και δεν απαντούν σε δυο βασικά ζητήματα: στην μείωση του κόστους παραγωγής και στο αίτημα για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 20 χιλιάδων ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης