Έντονες αντιδράσεις από ΕΣΕΕ – ΕΕΑ για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ

Έντονη διαμαρτυρία για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες εκφράζουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την αναστολή της αποστολής τους.

Μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ διατυπώνει ενστάσεις για τις προϋπόθεσεις ένταξης στη νέα ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στο πλαίσιο αυτό ζητεί την προσωπική παρέμβαση του υπουργού ώστε να ανασταλεί η αποστολή και η ισχύς ειδοποιητηρίων απειλής κατάσχεσης, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή της επέκτασης της ρύθμισης για τις οφειλές 2013 στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

«H ΕΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, θεωρούμε ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας. Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας.

Από την πλευρά,
του το Επιμελητήριο αναφέρει ότι σε μία περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης, όπως αυτή που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία, το τελευταίο που περιμένει κάθε λογικός άνθρωπος είναι ανάλγητες και προκλητικές ενέργειες, όπως αυτή της διοίκησης του ΟΑΕΕ.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας καταδικάζει αυτή την τακτική της διοίκησης του ΟΑΕΕ η οποία φαίνεται ότι αδιαφορεί για τον παράγοντα “άνθρωπο”. Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες δίνουν αγώνα επιβίωσης, είναι ανεπίτρεπτο ένας κρατικός οργανισμός να χρησιμοποιεί εκβιαστικές μεθόδους και απειλές, μη λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική αδυναμία ορισμένων που μέχρι τώρα ήταν συνεπείς στην καταβολή των εισφορών τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις βεβαιωμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ και από τις αρχές του 2014 των αντίστοιχων οφειλών στον ΟΓΑ και στο ΕΤΕΑ, ζητεί στο μεταξύ από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων το υπουργείο Εργασίας.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ