Κλείσιμο

Σκευωρία καταγγέλλει αλλοδαπός, μάρτυρας σε δίκη κατά αστυνομικού

Σκευωρία εναντίον του καταγγέλλει 38χρονος Πακιστανός, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη σημερινή δίκη του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ρέντη, που συνελήφθη το Φεβρουάριο από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για κλοπή και εκβίαση αλλοδαπού, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτριας ο καταγγέλλων (ιδιοκτήτης 12 εμπορικών καταστημάτων) περιγράφει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τη σύλληψη του αξιωματικού της αστυνομίας το Φεβρουάριο έως σήμερα έχει δεχθεί προτροπές και απειλές ώστε να ανασκευάσει την κατάθεσή του.

Στο ίδιο έγγραφο καταγγέλλει ότι την περασμένη Τρίτη άγνωστος "φύτεψε" ναρκωτικά σε ένα από τα καταστήματά του, με "όχημα" έναν ανεμιστήρα.

Τα ναρκωτικά, 36 γραμμάρια ηρωίνης και 40 γραμμάρια χασίς βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στη βάση ανεμιστήρα που ο άγνωστος αγόρασε το πρωί της Δευτέρας (13/5) και επέστρεψε το πρωί της Τρίτης, προφασιζόμενος ότι ο ανεμιστήρας δεν ήταν αρκετά ισχυρός.

Ο 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ.

Ενώπιον του ανακριτή και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ υπέβαλε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις του αγοραστή.

Από αυτό αποκαλύπτεται ότι στις 11.27 π.μ. ο άγνωστος αποχώρησε από το κατάστημα (έχοντας αντικαταστήσει τον ανεμιστήρα) και δύο ώρες αργότερα, στη 1.26 μ.μ., πραγματοποιήθηκε έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών.

«Εικοσιπέντε λεπτά μετά την άφιξή τους έφεραν σκύλο για την έρευνα και μετά διάστημα αρκετών ωρών έρευνα κατόρθωσαν να ανακαλύψουν ναρκωτικά και ζυγαριά (!) στη βάση εκείνου ακριβώς του ανεμιστήρα που ο μυστηριώδης αγοραστής είχε ανταλλάξει δύο ώρες πριν» γράφει στο υπόμνημά του ο Πακιστανός.

Στο ίδιο έγγραφο, ο αλλοδαπός υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσει να τον πείσει να αποσύρει την κατάθεσή του, υποσχόμενος να του παράσχει «προστασία» στις επιχειρήσεις του, καθώς και ότι στις 11 Μαΐου άγνωστος είχε επικοινωνήσει μαζί του απειλώντας τον ότι αν δεν τα βρει με τον αστυνομικό υποδιευθυντή «θα δει τι θα πάθει». ΅

Το υπόμνημα κλείνει με την παρατήρηση ότι οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τον έλεγχο προσπάθησαν να σβήσουν τον ηλεκτρονικό καταγραφέα, όταν διαπίστωσαν ότι στους χώρους του καταστήματος λειτουργούν κάμερες ασφαλείας.

Ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη κατηγορείται ότι την 11η Φεβρουαρίου είχε κατάσχει 4.000 ευρώ από υπάλληλο του 38χρονου Πακιστανού, ο οποίος είχε προσαχθεί στο τμήμα, και ζητούσε τα μισά προκειμένου να του επιστρέψει τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας κατηγορίας «καίει» το διοικητή του Α.Τ. και αποκαλύπτει την ύπαρξη μεσάζοντα (πρόκειται για Πακιστανό υπήκοο), που έπαιζε τον ρόλο «εισπράκτορα» των αστυνομικών.

Πάντως, ο κατηγορούμενος αξιωματικός αρνείται τις εναντίον του κατηγορίες και υποστηρίζει ότι κράτησε τις 4.000 ευρώ έως ότου ο αλλοδαπός προσκομίσει στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι κατείχε νόμιμα τα χρήματα.

Για τον «μεσάζοντα» λέει ότι επρόκειτο για πληροφοριοδότη του.

Έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του 38χρονου Πακιστανού μάρτυρα κατηγορίας.
Πηγή: Η Καθημερινή