Κλείσιμο

Αποσύρεται το βιβλίο Ιστορίας

Την απόσυρση του επίμαχου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού και τη συγγραφή νέου ανακοίνωσε, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως είπε οι μαθητές θα διδαχθούν το παλιό βιβλίο.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως η απόσυρση του βιβλίου αποφασίστηκε με αφορμή τις σημαντικές επιφυλάξεις για την καταλληλότητα του περιεχομένου τις οποίες διατύπωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
 
Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης η απόφαση για την απόσυρση είναι κυβερνητική. Επισήμανε ότι στόχος είναι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας Πρόσθεσε ότι σέβεται τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από κάποιες πλευρές, ωστόσο η νέα γενιά δεν μπορεί να γίνει πειραματόζωο του οποιουδήποτε εγχειρήματος.

Όσον αφορά στις κενές θέσεις σε διδακτικό προσωπικό ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι ως τις 5 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί αν βρίσκονται στις θέσεις τους.

Απέδωσε την καθυστέρηση στην αποστολή βιβλίων στα σχολεία στην καθυστέρηση του διαγωνισμού προμήθειας χάρτου αλλά και στην προεκλογική διαδικασία.

Η κυβέρνηση λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό κόστος σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Το ότι αποσύρεται αυτό το βιβλίο δεν σημαίνει ότι σταματά η αναπροσαρμογή των υπολοίπων προς αντιεπιστημονική κατεύθυνση, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα συνεδρίασε η αρμοδία επιτροπή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, προκείμενου να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της Ακαδημίας Αθηνών για τις αλλαγές στο βιβλίο.

Τα μέλη της επιτροπής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν έγιναν όλες οι αλλαγές που είχε προτείνει η Ακαδημία.

Ο ιστορικός πρέπει να λέει την αλήθεια, να σέβεται την ιστορική πραγματικότητα και να μην την ωραιοποιεί, ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο συγγραφέας του προηγούμενου βιβλίου της Ιστορίας της Στ Δημοτικού Θεόδωρος Κατσουλάκος. Χαρακτήρισε το επίμαχο βιβλίο της ιστορίας, βαρύ και ότι δεν κάνει ούτε για τους μαθητές ούτε για τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: skai.gr