Κλείσιμο

Απολογία Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

Αρνήθηκε στην απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλες τις εναντίον του κατηγορίες, ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που δικάζεται για απόπειρες εκβίασης κατά μελών των οικογενειών Αγγελόπουλου και Λάτση.
Μετά την πολυήμερη διακοπή της δίκης, που ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου, ο κ. Μιχαλόπουλος απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, σύμφωνα με τις οποίες ο εκδότης προσπάθησε επανειλημμένως, είτε επικαλούμενος τη 17Ν, είτε με συκοφαντικά δημοσιεύματα, να αποσπάσει χρήματα από τις δύο επιχειρηματικές οικογένειες. Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι η εφημερίδα του είναι τόσο μικρή και «μικρού βεληνεκούς» που δεν θα μπορούσε ποτέ να εκβιαστεί από αυτόν ο κ. Γιάννης Λάτσης ή ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος. Όπως είπε ο κ. Μιχαλόπουλος, ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία και ιδιαίτερα με τους κ.Λάτση και Αγγελόπουλο που «είναι αεροπλανοφόρα και εγώ σκαφάκι». Ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος πως πολλοί φίλοι του επιχειρηματίες ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν υπέρ του, αλλά «αγνοήθηκαν» από την Δικαιοσύνη.
Τέλος αναφερόμενος στις σχέσεις που είχε με την οικογένεια Αγγελοπούλου, ο Μιχαλόπουλος υποστήριξε ότι διερράγησαν μετά τον γάμο του κ. Θόδ. Αγγγελόπουλου με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη, οπότε και αναμένεται η αγόρευση του Εισαγγελέα.
Σε πρώτο βαθμό ο κ. Μιχαλόπουλος έχει καταδικαστεί σε 18ετή κάθειρξη.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr