Βistecca fiorentina: Το κλασικό ιταλικό Τ-bone

Ψήνουμε το ιταλικό Τ-bone σε κάρβουνα ή ψησταριά υγραερίου.

Υλικά

- 1 μεγάλο μοσχαρίσιο Τ-bone*
- αφρίνα (ανθός αλατιού - πλέον και σε αρκετά σούπερ μάρκετ) ή χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο

Μυστικά

*Το μοσχαρίσιο Τ-bone είναι στέικ από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα στο κιλότο και τις μπριζόλες, επιλέξτε πάχος περίπου 3 εκ. και βάρους περίπου 800 γρ.

Διαδικασία

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν από το ψήσιμο, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Ψήσιμο

Λαδώνουμε την μπριζόλα και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά συνολικά.

Η δοκιμή μας

Ψήσαμε την μπριζόλα σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρει- άστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνει μέτρια ψημένη, ανοιχτή κόκκινη δηλαδή στο εσωτερικό της, χωρίς αίμα.

Σερβίρισμα

Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για 5-7 λεπτά να «σταθεί». Κόβουμε σε λεπτές φέτες 1,5 εκ., αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί. Αν και απλή συνταγή, η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη.