Στις αυξημένες ανάγκες και δυσκολίες που έχουν ανακύψει στην αγορά τροφίμων και ποτών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως οι δυσκολίες στις προμήθειες πρώτων υλών, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). 

Ο ΣΕΒΤ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, προσθέτοντας πάντως ότι στις ανάγκες αυτές ανταποκρίνονται με επιτυχία τόσο η βιομηχανία τροφίμων όσο και το λιανεμπόριο. 

«Η Βιομηχανία μας, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Με συνέπεια και ευθύνη καταβάλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο ΣΕΒΤ αναφέρει ότι ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με δυσκολίες:

- στις χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες εθνικές και διεθνείς μεταφορές και την ανάγκη διευκόλυνσής τους,
- στην προμήθεια πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και υγειονομικού υλικού απαραίτητου για τους εργαζομένους του κλάδου,
- στη χρηματοοικονομική ροή των επιχειρήσεων και την ανάγκη στήριξης όσων πλήττονται,
- στις εξαγωγές του κλάδου,
στον τζίρο, που επηρεάζεται αρνητικά από τη διακοπή τροφοδοσίας σε σημαντικά κανάλια κατανάλωσης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ.).

«Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία, με κοινή προσπάθεια, θα εξακολουθήσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις