Το Πεντάγωνο «παγώνει» συμβόλαιο με την Μπόιγκ

Την αναστολή εκτέλεσης του συμβολαίου για την παράδοση 100 αεροσκαφών ανεφοδιασμού, συνολικού προϋπολογισμού 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την εταιρεία Μπόιγκ ζήτησε το αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας.
Σε επιστολή του που απευθύνεται στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ο υφυπουργός Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, αναφέρει ότι το υπουργείο ζήτησε παράταση, προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες, για το συμβόλαιο που είχε συνάψει η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών με την εταιρεία.
Στέλεχος του υπουργείου, που ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια των αεροσκαφών, διαπραγματεύονταν με την Μπόιγκ να πάρει θέσει στην εταιρεία, πριν αφήσει το πόστο της στο υπουργείο. Εναντίον της εκκρεμεί διοικητική εξέταση.
Η απόφαση του Πενταγώνου φέρει σε δυσχερέστερη θέση την Μπόιγκ, καθώς τον Ιούλιο της αφαιρέθηκαν από την κυβέρνηση συμβόλαια αξίας 1 δισ. δολαρίων για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών, προς όφελος της ανταγωνίστριας Λόκχιντ.
Toυς τελευταίους μήνες εξάλλου, πέφτουν κατακόρυφα οι παραγγελίες για νέα επιβατικά αεροσκάφη, λόγω της γενικότερης κρίσης στον κλάδο των αερομεταφορών. Τη Δευτέρα παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Μπόινγκ, Φιλ Κόντιτ.
Πηγή: skai.gr