Σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΚΑ

Σύσκεψη για την υπόθεση της ΔΕΚΑ, πραγματοποίησαν πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους κυρίους Ρέππα, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Παπαντωνίου, Χριστουδουλάκη και Ακριβάκη οι οποίοι εκτίμησαν ότι η υπόθεση εγείρεται ξανά για λόγους εντυπώσεων. Παράλληλα κατέληξαν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Αναφερόμενος στο θέμα, με την σειρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε πως «το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου δεν παραγράφεται και δεν ξεχνιέται», προσθέτοντας ότι η Δικαιοσύνη διερευνά το θέμα και το έφερε στη Βουλή.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποδοθούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως υπάρχουν νόμοι, τους οποίους η κυβέρνηση ακολουθεί, υπονοώντας ότι η παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα, εναπόκειται στη νομοθεσία και όχι στις κυβερνητικές προθέσεις.
Η δραστηριότητα της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο, μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, ήρθε και πάλι στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες.
Χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διαβίβασε στο Κοινοβούλιο την αναφορά του ανακριτή για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, όσον αφορά τις πράξεις συμμετοχών, έως τις 9 Απριλίου του 2000.
Επισημαίνε ότι η κύρια ανάκριση δεν επεκτάθηκε πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας, διότι η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ελέγξει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Για το διάστημα έως τις εκλογές του 2000, οποιαδήποτε ευθύνη πολιτικών προσώπων έχει ήδη παραγραφεί.
Πηγή: skai.gr