Κλείσιμο

Στο τραπέζι τρία νομοσχέδια

Σε δυο περίπου μήνες, έως το Πάσχα, θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση τριών νομοσχεδίων που αφορούν τις Ανώνυμες Εταιρείες, αλλά και την αναμόρφωση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή καθώς και για την αστική ευθύνη των οδηγών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Εξάλλου, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις Κυριακές το χρόνο καθώς και το ενδεχόμενο έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων νωρίτερα είναι κάποιες από τις τροπολογίες που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο διάλογος για το θέμα, όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων που θα περιλαμβάνει τιμές για νέα φάρμακα και ανακοστολογήσεις. Τέλος, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι στο μέλλον θα εφαρμόζεται νέο σύστημα σφράγισης των μετρητών βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης, για να διασφαλίζεται η σωστή διακίνηση του καυσίμου.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή και το Σάββατο συνεδριάζει στο Ναύπλιο το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή. Την πρώτη μέρα το θέμα θα είναι ο νέος νόμος για τον καταναλωτή και τη δεύτερη θα παρουσιαστεί έρευνα για την καταναλωτική συνείδηση, καθώς και προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών εταιρειών.

Στο Συμβούλιο, όπως είπε ο υφυπουργός, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία του διαλόγου με την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το ενδεχόμενο εκχώρησης ελεγκτικών αρμοδιοτήτων σε αυτήν και τον προσδιορισμό των καταχρηστικών όρων που θα περιληφθούν στο νέο πλαίσιο νόμου. Ακόμα γνωστοποίησε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και για το ενδεχόμενο προέγκρισης από το υπουργείο των συμβάσεων γενικών όρων για ασφαλιστικά και τραπεζικά προϊόντα.
Πηγή: skai.gr