Επιχειρηματικές συμφωνίες

Η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways ανήκει στους επίδοξους επενδυτές για την Ολυμπιακή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Kώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε στην Ντόχα του Κατάρ με τον εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε οτι η διεθνής οικονομική κρίση αποδεικνύεται ότι είναι απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας.

Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε, επιδιώκει με μια σειρά μέτρων να διασφαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να επιταχύνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη δομική αναμόρφωση της οικονομίας μας.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιαννη και ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας που συνοδεύουν τον κ. Καραμανλή, υπέγραψαν συμφωνίες απαλλαγής από τη διπλή φορολογία, καθώς και για τους τομείς υγείας και τις ιατρικών επιστημών.

Στη συνάντηση με τους Καταρινούς αξιωματούχους εξετάστηκε ακόμη ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με έμφαση στις επενδύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον κατασκευαστικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός το βράδυ θα συναντηθεί με Έλληνες και Κύπριους επιχειρηματίες, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί εργοτάξια ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, ο πρωθυπουργός του Κατάρ περιορίστηκε να πει ότι το θέμα συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση.

Σημειώνεται ότι ο εμίρης του Κατάρ είναι ένας από τους πλουσιότερους αρχηγούς κρατών και φέρεται να επιθυμεί διακαώς να επενδύσει και στην Ελλάδα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο εμίρης έχει προβεί επανειλημμένως σε προσφορές στην ελληνική κυβέρνηση για επενδύσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μερικές μόνο από αυτές είναι η αγορά των λιμανιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία εγκαταστάσεων μεταφοράς φυσικού αερίου και υγροποιημένου αερίου, την αγορά της Ο.Α, ή έστω ενός τμήματος του εθνικού αερομεταφορέα, την αγορά μικρού νησιού στο Ιόνιο για την ανέγερση τουριστικής μονάδας και την αγορά ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται βασικές υποδομές της χώρας μας.
Πηγή: skai.gr