Κλείσιμο

Εμπλοκή στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ

Εμπλοκή στο θέμα της εθελουσίας εξόδου ανέκυψε την Τετάρτη, όταν κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγή Βουρλούμη και το προεδρείο της ΟΜΕ ΟΤΕ, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν οι νεοπροσληφθέντες να διέπονται από συμβάσεις αορίστου χρόνου και να απολύονται βάσει των προβλέψεων της εργατικής νομοθεσίας και όχι του γενικού κανονισμού προσωπικού.
Η ΟΜΕ ΟΤΕ αντέδρασε θεωρώντας δεσμευτικές τις υπογραφές που είχαν μπει από την περασμένη εβδομάδα και από τη διοίκηση του ΟΤΕ στο κείμενο της αρχικής συμφωνίας βάσει της οποίας το πακέτο των νέων εργασιακών ρυθμίσεων παραπέμπετο σε επιτροπή η οποία εντός τριμήνου πρέπει να εισηγηθεί αλλαγές.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το μέλος του προεδρείου της ΟΜΕ ΟΤΕ, Κώστας Ανέστος, είπε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου βρίσκεται στον αέρα. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι εργασιακές σχέσεις αλλά ότι πρέπει να αλλάξει ο Οργανισμός πολιτική. Ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη συνεδριάζει το ΔΣ με πρόταση τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.
Πηγή: skai.gr