Διαβουλεύσεις για τον ΟΤΕ

Συνεδριάζει το πρωΐ της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομίας η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για το θέμα του ΟΤΕ.

Εν τω μεταξύ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προτίθεται να προσφύγει η Ελλάδα εάν δε βρεθεί χρυσή τομή για τη
Κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με την Κομισιόν και ότι ενδέχεται να γίνουν κάποιες αλλαγές, πάντα όμως με διάθεση σύμπλευσης.

Εάν όμως δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, τότε θα τα βρούμε στα δικαστήρια, τόνιζαν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου.

Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, θεσμικός ή άλλος επενδυτής δεν έχει το δικαίωμα, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου μεγαλύτερο του 20%, σε εταιρεία στρατηγικής σημασίας που διαχειρίζεται δίκτυα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος σχολίασε ότι η συμφωνία στον ΟΤΕ είναι θέμα ημερών, ενώ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν στόχο να υπηρετηθεί και το εθνικό συμφέρον, ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Απαντώντας ο κ. Ρουσόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία.

Σαφής πρόθεση του ΠΑΣΟΚ, όπως σε όλα τα θέματα, είναι να δημιουργήσει εντυπώσεις προς όφελος εσωκομματικών ισορροπιών, να δημιουργήσει κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τον επενδυτικό τομέα, πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.
Πηγή: skai.gr