Tσακαλώτος: Βασική μας σχέση με τα μεσαία στρώματα δεν είναι η μείωση φόρων

Η μείωση της φορολογίας για τα μεσαία στρώματα δεν αποτελεί βασικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την επεισοδιακή ομιλία του σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας σε βάθος πενταετίας για τις όποιες φοροελαφρύνσεις.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος… Δεν θεωρώ ότι η βασική μας σχέση με τα μεσαία στρώματα θα είναι μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Γιατί μειώνεις σήμερα τους φόρους, ξαφνικά δημιουργείται ένα δημοσιονομικό πρόβλημα και τότε κάνεις περικοπές στο κοινωνικό κράτος γιατί έχεις ένα τεράστιο έλλειμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ακριβώς επειδή υπερβαίνουμε τους στόχους και αντιμετωπίζουμε την φοροδιαφυγή έχει δημιουργηθεί ένας χώρος 3,5 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε φοροελαφρύνσεις για τα μεσαία στρώματα δήλωσε πάντως ο κ. Τσακαλώτος.

«Αυτό που έχω πει είναι ότι έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα» παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι «αυτό έγινε για δύο λόγους. Επειδή είχαμε απόλυτη προτεραιότητα για την ανθρωπιστική κρίση και γιατί μας πήρε χρόνο και η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής».
Πηγή: skai.gr