Κλείσιμο

ΣΕΤΕ: Στόχος τα 35 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών έως το 2021

Τριάντα πέντε εκατομμύρια αφίξεις το χρόνο, από 26 εκατομμύρια φέτος, είναι ο νέος αναθεωρημένος στρατηγικός στόχος για τον τουρισμό έως το 2021 σύμφωνα με μελέτη της Pricewaterhousecoopers για λογαριασμό του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

Ο στόχος των εσόδων φθάνει τα 43 δισεκ. ευρώ το χρόνο, με πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να εργάζονται άμεσα και έμμεσα στον κλάδο.

Σύμφωνα με την μελέτη, προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επενδύσεων 6,5 δισεκ. ευρώ από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς και η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Μόνο στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν την επομένη πενταετία 105 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι "ο τουρισμός τραβάει το κάρο της οικονομίας, άλλα θα πρέπει και η οικονομία να αλλάξει σελίδα και να διευκολύνει τον τουρισμό".

Τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους μετά από ένα ή δύο χρόνια προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.
Πηγή: skai.gr