Οι αντιδράσεις Ευρώπης - ΔΝΤ αναφορικά με την κίνηση της κυβέρνησης για την κατάθεση νομοσχεδίων

Αξιωματούχοι από την Ευρώπη σημείωναν πως η σημερινή κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση δύο νομοσχεδίων προς ψήφιση στη Βουλή ήταν κάτι που δεν γνώριζαν και υπογράμμισαν πως η διαδικασία για τέτοιες διαδικασίες είναι γνωστή στην ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα το Eurogroup θα λάβει σχετικές αποφάσεις, δίνοντας το οκ για να έρθει ένα νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή.

Θα υπάρξει απόφαση στην Ουάσινγκτον;

Η Ευρώπη πιθανότατα μετά τις εξελίξεις φαίνεται πως χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών αφού και σήμερα δεν επήλθε οριστική συμφωνία στα ανοιχτά μέτωπα. Πηγές από τη ΕΕ σημείωναν πως «πιθανότατα δεν θα υπάρξει κάτι χειροπιαστό στην επικείμενη συνάντηση στα κεντρικά του ΔΝΤ».

ΔΝΤ: Ουδέν σχόλιο

Το ΔΝΤ δεν θέλει προς το παρόν να σχολιάσει κάτι αναφορικά με τα νομοσχέδια και σημειώνει πως «δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο όποτε δεν θα ήταν καλό να σχολιάσουμε κάτι». Πηγές από το ΔΝΤ τονίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει καλύτερα το προσφυγικό ώστε να πιέσει για μεγαλύτερη ελάφρυνση». Αναφορικά με το χρέος σημειώνεται πως «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ύψος καθώς δεν έχουμε τα ακριβή μεγέθη».
Πηγή: skai.gr