Σύγχυση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας (θεσμοί)

Σύγχυση συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με το πως θα ξεκινήσουν οι αυριανές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο στις Βρυξέλλες ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τεχνικοί σύμβουλοι των τριών θεσμών.

Πάντως, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό RTL ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες πρέπει να ξεκινήσουν στην Αθήνα.

Όσο για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές (σε ό,τι αφορά τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για περαιτέρω χρηματοδότηση), ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να συμβεί αύριο (Τετάρτη)», στις Βρυξέλλες.

Χθες ο επικεφαλής του Eurogroup είχε επισημάνει ότι θα υπάρξουν αποστολές τεχνοκρατών στην Αθήνα, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πρώτοι εκπρόσωποι των δανειστών βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.

Στη βελγική πρωτεύουσα για την έναρξη των διαβουλεύσεων βρίσκονται ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης, συνεπικουρούμενοι από σύμβουλους και υπηρεσιακά στελέχη.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης