Κλείσιμο

«Κανόνι» για ένα ακόμη ρωσικό πρακτορείο με πελάτες στην Ελλάδα

Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το μεγάλο ρωσικό τουριστικό γραφείο Solvex-Tourne της Αγίας Πετρούπολης, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 9.000 πελάτες στο εξωτερικό, στην πλειοψηφία τους στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Τουρισμού.

Η ρωσική ομοσπονδία τουριστικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε πως θα καλύψει τα έξοδα διαμονής των πελατών του πρακτορείου που βρίσκονται στη Βουλγαρία. Έως τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σημειώνει πως διανύουμε «μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά», και καλεί τις ελληνικές εταιρείες να «αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού».

Υπενθυμίζει επίσης πως μεσοπρόθεσμα «οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021».

Σημειώνεται πως ακόμα 8.600 επίδοξοι ταξιδιώτες έχουν αγοράσει πακέτα διακοπών με το Solvex-Tourne, με διάφορους προορισμούς, για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, τρεις ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν με 450 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 9,2 εκατ. ευρώ) τις υποχρεώσεις του Solvex-Tourne.

Για ενδεχόμενο σοβαρών συνεπειών, λόγω του ντόμινο που θα προκαλέσει το κλείσιμο του Solvex-Tourne σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις και αερομεταφορείς, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ρωσικού οργανισμού τουρισμού, Όλεγκ Σαφόνοφ.

«Δυστυχώς είναι μία αρκετά μεγάλη εταιρεία, και οι συνέπειες ενδέχεται να είναι αρκετά μεγάλες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για το τρίτο ρωσικό πρακτορείο που κλείνει σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα του καλοκαιριού προκλήθηκε αναστάτωση σε χιλιάδες ρώσους τουρίστες λόγω του κλεισίματος του μεγάλου ρωσικού tour operator Labirint Τravel, που άφησε μεγάλα χρέη και χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά νησιά, ειδικά σε νησιά των Δωδεκανήσων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ