Κλείσιμο

Προστασία από τους πιστωτές της ζητά η Espirito Santo

Προστασία από τους πιστωτές της καθώς είναι ανήμπορη να αποπληρώσει τα χρέη της δήλωσε την Παρασκευή η Espirito Santo International, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα «μούδιασε» τις ευρωπαϊκές αγορές και «επισκίασε» την έκδοση του τριετούς ελληνικού ομολόγου, λόγω της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Η εταιρεία επιδιώκει να τεθεί σε καθεστώς διαχείρισης, κίνηση που θα της επιτρέψει να «υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πιστωτών της με έναν διαφανή και οργανωμένο τρόπο», ανακοίνωσε η Espirito Santo International, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Espirito Santo International είναι μέρος του ομίλου Grupo Espirito Santo, ο οποίος ελέγχει το 20% της συστημικής πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo.

Τα προβλήματα για τον όμιλο μάλιστα συνεχίστηκαν, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, την Τρίτη, μία άλλη εταιρεία του γκρουπ, η Rioforte Investments, ανακοίνωσε πως αδυνατεί να αποπληρώσει ομολογιακό χρέος 847 εκατομμυρίων ευρώ στην Portugal Telecom SGPS.

Οι πορτογαλικές Αρχές έχουν ανακοινώσει πως θα ερευνήσουν τις δραστηριότητες της οικογένειας που ελέγχει τον όμιλο Espirito Santo, λόγω ενδείξεων για σοβαρές παρατυπίες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ