Κλείσιμο

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει πολλά – μην ανησυχείτε, δε βοηθάμε με το ζόρι

Επικριτικός αναφορικά με την Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Η Ελλάδα μας απασχόλησε πάρα πολύ στο τελευταίο Eurogroup. Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Σόιμπλε αποσαφήνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση [στήριξης]» ενώ σχολίασε δηκτικά: «Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει».

Τα σχόλια του κ. Σόιμπλε έρχονται δύο ημέρες αφότου το Eurogroup της Δευτέρας έδωσε εμμέσως πλην σαφώς προθεσμία στην Ελλάδα έως την Κυριακή προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση από την τριμερή.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει εκφράσει την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας εντός του χρονικού πλαισίου που έθεσε το Eurogroup, συμφωνία που θα δρομολογήσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, έστω και μέσω έκτακτης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η νέα συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ