Κλείσιμο

Λ. Φελντ: Χρήσιμη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όσο το δυνατόν συντομότερα εφέτος, θα ήταν χρήσιμη μακροπρόθεσμα για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δήλωσε ο κ. Λαρς Φελντ, μέλος της ομάδας των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής Κυβέρνησης, στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τώρα, με τη βοήθεια των πιστωτών, θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ΕΜΣ που θα λειτουργήσει από το 2013, είπε ο κ. Φελντ. «Το επιχείρημα ή το αίτημα για να γίνει αυτή (σ.σ.: η αναδιάρθρωση) νωρίτερα παρά αργότερα, είναι ότι πρέπει να συμμετάσχουν και οι πιστωτές», είπε ο κ. Φελντ, προσθέτοντας ότι για να αποκτήσει αξιοπιστία ο ΕΜΣ «μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα ήταν ένα πολύ καλό σήμα στην αγορά και, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει δυσκολίες να σταθεροποιήσει το χρέος της, η συμμετοχή των πιστωτών από φέτος θα ήταν χρήσιμη» .

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο κ. Φελντ έγινε τον περασμένο Μάρτιο μέλος της ανεξάρτητης ομάδας των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής Κυβέρνησης, η οποία δημοσιοποιεί κάθε χρόνο το Νοέμβριο την ετήσια έκθεσή της για τη γερμανική οικονομία, ενώ δεν έχει θεσμικά ρόλο να συμβουλεύει για ευρύτερα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής.

Τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν έως το 2014 είναι πολύ φθηνά, επειδή είναι μικρή η πιθανότητα να επιβάλει η Ελλάδα μία αναδιοργάνωση του χρέους της στους επενδυτές στο διάστημα αυτό, αναφέρει στο μεταξύ η HSBC Holdings, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Πηγή: skai.gr