Το βιομηχανικό ντιζάιν συναντά τη σύγχρονη μόδα – Τσάντες από δέρμα και πλαστικό προστατευτικό

Η σχεδιαστική προσέγγιση των δημιουργών χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα, παιγνιώδη μοτίβα, ασυμμετρία, αντισυμβατικά υλικά και καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις

Το βιομηχανικό ντιζάιν συναντά τη σύγχρονη μόδα στο οικογενειακό εγχείρημα THE JOY OF|, στο οποίο ο Ignas και η Lina Survila δημιουργούν με πειραματική διάθεση μια σειρά από τσάντες. Δημιουργημένα από ιταλικό δέρμα και πλαστικό προστατευτικό που ενώνονται με μια λαβή από ξύλο σημύδας, τα αξεσουάρ μπορούν να χρησιμοποιούνται για τα απολύτως απαραίτητα αλλά ταυτόχρονα είναι δήλωση μιας ανεβασμένης εμπειρίας της καθημερινότητας. 

Η σχεδιαστική προσέγγιση του δίδυμου χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα, παιγνιώδη μοτίβα, ασυμμετρία, αντισυμβατικά υλικά και καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις. «Αποστολή μας είναι να αφηγηθούμε την ιστορία διαφορετικών κόσμων αλλά να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να αναζητούμε αυτό το (μη) τέλειο σχήμα. Αναζητούμε αυθεντικότητα, ισορροπία μεταξύ χάους και τάξης· με μια ασυμμετρία προς το μοδάτο και το λαμπερό» σημειώνει ο Ignas Survila.

Όντας απόφοιτοι σχολών ντιζάιν και έχοντας εργαστεί ως στελέχη σε διεθνείς επιχειρήσεις, οι Ignas και Lina αισθάνθηκαν την παρόρμηση να επανασυνδεθούν με την κληρονομιά τους και να σχεδιάσουν απτά προϊόντα που δίνουν χαρά. Το ταξίδι άρχισε με τον Ignas να αναζητά ένα ξεχωριστό δώρο γενεθλίων και να συνειδητοποιεί το ότι σπάνιζαν νέα ντιζάιν τσαντών στην αγορά. Αποφάσισε να δημιουργήσει μία ο ίδιος και αυτό οδήγησε στην ιδέα δημιουργίας του THE JOY OF.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: τσάντα