Κλείσιμο

Οι καλύτερες εκδοχές του balayage για να την επόμενη επίσκεψή σου στο κομμωτήριο

Το balayage είναι αναμφίβολα από τις πιο αγαπημένες και περιζήτητες τεχνικές βαφής. Μοιάζει φυσικό και αβίαστο, συνεχίζει να φαίνεται ωραίο με την πάροδο του χρόνου ενώ προσαρμόζεται σε όλα τα μήκη και χρώματα μαλλιών.

Γι’ αυτό και πληροί όλες μας τι προϋποθέσεις για νέο χρώμα. Φέτος, η κλασική τεχνική balayage ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με τις παρακάτω super hot εκδοχές για να επιλέξεις αυτήν που σου ταιριάζει.

Παγωμένος καφές

Ο αγαπημένος σου καφές, τώρα έρχεται και στα μαλλιά σου. Η συγκεκριμένη τεχνική, μιμείται τους χρωματισμούς του κρύου καφέ. Ανάλογα με το πώς πίνεις τον καφέ σου, το χρώμα του αλλάζει. Για παράδειγμα, αν τον προτιμάς σκέτο, είναι σκουρόχρωμος με ελαφρώς κόκκινους χρωματισμούς από τον πάγο που λιώνει. Αντίθετα, εάν βάζεις γάλα και ζάχαρη, έχει ένα γλυκό ανοιχτό καφέ χρώμα.

Οι πιθανοί χρωματισμοί είναι πολλοί και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις πώς θες να καθρεφτίσεις τον αγαπημένο σου καφέ στο χρώμα των μαλλιών σου!

Foilayage

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελείται από 2 βασικά στάδια. Συγκεκριμένα, ο κομμωτής βάφει πολλές λεπτές ανταύγειες τις οποίες μετά περικλείει σε αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φωτεινές και λαμπερές ανταύγειες που δημιουργούν ένα ηλιόλουστο εφέ στα μαλλιά σου, σε πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με το κλασικό balayage!

Ζεστό ξανθό – Καραμελέ Balayage

Το ζεστό ξανθό που θυμίζει το χρώμα της καραμέλας είναι από τα πιο λαχταριστά χρώματα για τους φθινοπωρινούς μήνες. Αυτή η επιλογή μιμείται το χρώμα που δίνει ο ήλιος στα μαλλιά σου. Γι’ αυτό και είναι ιδανική και για εκείνες με πιο σκούρα βάση αφού είναι σαν το χρώμα των μαλλιών σου να έχει ανοίξει από τον ήλιο. Πλήρως φυσικό αλλά και εντυπωσιακό, διατηρεί την αίσθηση της καλοκαιρινής λιακάδας κάθε εποχή.

Balayage για μελαχρινές

Εάν είσαι μελαχρινή μην ανησυχείς! Η τεχνική του balayage λειτουργεί και για ‘σενα δημιουργώντας διαφορετικούς μελαχρινούς τόνους στα μαλλιά. Έτσι, έχουν ένα πιο λαμπερό τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Καστανό ψυχρό balayage

Εάν δεν θες ένα ζεστό χρώμα, έχουμε τη λύση. Το balayage σε καστανές ψυχρές αποχρώσεις είναι ιδανικό για ένα τρισδιάστατο, φρέσκο look. Το αποτέλεσμα είναι πιο ήπιο και φυσικό από τα πιο ζεστά balayage και είναι ιδανικό για όσες έχουν γκρι χρωματισμούς.

Αέρινο balayage

Ίσως η πιο πρωτότυπη τεχνική balayage, όπου ο κομμωτής χρησιμοποιεί πιστολάκι στον κρύο αέρα για να ξεχωρίσει τις τούφες που θα βάψει. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα είναι πλήρως φυσικό, αφού βασίζεται σε πιο μικρές τούφες. Εάν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει balayage ή αν είσαι λάτρης των πολύ διακριτικών ανταυγειών αυτή είναι η επιλογή για ‘σένα.

Balayage περιμετρικά του προσώπου

Η συγκεκριμένη τεχνική balayage λειτουργεί σαν κορνίζα για το πρόσωπο. Οι ανταύγειες επικεντρώνονται περιμετρικά του προσώπου δίνοντας του άπλετη λάμψη και φως. Εμπνευσμένη από την περίοδο του εγκλεισμού και τα zoom meetings, η τεχνική αυτή είναι σαν να φωτίζεσαι το πρόσωπο σου από ένα ring light με αιθέριο φως κάθε στιγμή. Και ποια δεν το θέλει αυτό;

Strawberry blonde balayage

Το strawberry blonde είναι από τα δημοφιλέστερα χρώματα της σεζόν οπότε το πάντρεμα του με το balayage είναι φυσικό ακόλουθο. Ταιριάζει τέλεια σε όσες έχουν πιο ψυχρό ξανθό μαλλί, πολύ ανοιχτό ξανθό ή ανοιχτό κόκκινο χρώμα.

Rosewood balayage

Παντρεύοντας το κόκκινο με το ζεστό καστανό, το rosewood balayage ταιριάζει σε κοκκινομάλλες και καστανές. Είναι ζεστό, γλυκό και ιδανικό για το Φθινόπωρο!

Αφού επιλέξεις την εκδοχή balayage της επιλογής σου, το επόμενο βήμα είναι η σωστή συντήρηση.

Μια καλή ενυδατική μάσκα χρειάζεται σε όλες, ανεξάρτητα του χρώματος που θα διαλέξεις. Μάλιστα, για εκείνες με πιο ψυχρά χρώματα, συνίσταται και η χρήση ενός μωβ σαμπουάν ή conditioner που θα ενισχύσει το χρώμα και θα το αποτρέψει από το να ζεστάνει.

Τα αγαπημένα μας προϊόντα φροντίδας και διατήρησης του balayage σου είναι τα παρακάτω:

Wella Professionals – Color Motion+ Color Protection Shampoo

Redken – COLOR EXTEND BLONDAGE COLOR-DEPOSITING SHAMPOO FOR BLONDES

Redken – COLOR EXTEND BLONDAGE CONDITIONER

Olaplex – NO.3 HAIR PERFECTOR

Διαβάστε ακόμη:

Λυκούργος Στέφανος Τσάκωνας: Αν δεν περνούσα μέσα από τον αθλητισμό σήμερα θα ήμουν κάποιος άλλος

To ζάναξ των παιδιών λέγεται tablet, το ζάναξ των ενηλίκων λέγεται Instagram

Πηγή: Savoirville