Ψηφίζουμε ενάντια στη ρύπανση του Ασωπού

Βουνά από σκουπίδια, βιομηχανικά απόβλητα και εξασθενές χρώμιο στο νερό, συνεχίζουν να συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό στον ποταμό, παρά την εισαγγελική παρέμβαση μετά από τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τη λειτουργία παράνομης χωματερής.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αποφάσισαν να οργανώσουν το δικό τους κίνημα πολιτών.

''Σε Βοιωτία, Εύβοια και Ανατολική Αττική ο ρυπαίνων τα κονομάει και η εξουσία τον υποστηρίζει'', δήλωσε στο σταθμό μας ο χημικός Θανάσης Παντελόγλου. • • • src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
src=/upload_files/Image/Grafika


Ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες ν' αντιδράσουν στο περιβαλλοντικό έγκλημα υπογράφοντας στην ιστοσελίδα
Ήδη, οι υπογραφές των πολιτών έχουν πλησιάζουν τις 23.000.

Περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας που αποτελεί θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε την ρύπανση του Ασωπού ο Νίκος Χρυσόγελος μέλος της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων.

Όπως επισήμανε στο ΣΚΑΪ, δεν είναι δυνατόν, το πρόβλημα να αποτελεί μόνο αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας και να μην υπάρχει κεντρική πολιτική για την αντιμετώπιση και επίλυσή του.

Ο κ. Χρυσόγελος τόνισε επίσης ότι ο Ασωπός, δεν είναι απλά μια αποτυχία της περιβαλλοντικής πολιτικής και της διαχείρισης των βιομηχανιών, αλλά μεταφέρει το κόστος σε κοινωνικές ομάδες και τον προϋπολογισμό. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι οικολόγοι πρόκειται να ενημερώσουν και το Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα του Ασωπού.

Το θέμα του Ασωπού θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές Απριλίου, σε εκδήλωση που οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σκοπός είναι η ενημέρωση των Ευρωβουλευτών όλων των παρατάξεων και η δημιουργία μηχανισμών εφαρμογής της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τα νερά, η οποία παραβιάζεται συστηματικά στην περιοχή του Ασωπού ποταμού.
Πηγή: skai.gr