Προσωρινή παύση της οδόστρωσης στο Σέιχ Σου

Ο πρόεδρος του Ε\' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκος, με διαταγή του σταμάτησε προσωρινά την οδοστρωσία του υπό κατασκευή δασικού οδικού δικτύου του Σέιχ Σου.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οκτώ κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, το Σωματείο \"Φίλοι του Πράσινου Θεσσαλονίκης\" και το αθλητικό σωματείο \"Χίλια Δένδρα\", ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις του διευθυντή Δασών Θεσσαλονίκης, με τις οποίες εγκρίθηκαν η μελέτη \"βελτίωσης και κατασκευής τεχνικών έργων δασικού αντιπυρικού οδικού δικτύου του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης\" και η ανακήρυξη του αναδόχου του έργου.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν στην αίτησή τους ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις του διευθυντή Δασών είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος και στη δασική νομοθεσία.

Όπως αναφέρουν, έχει γίνει μεγάλη διαπλάτυνση των υπαρχόντων δρόμων μέσα στο δάσος, και \"οι κατασκευαζόμενοι δρόμοι, παρά το ότι προγραμματίζονται ως δασικές οδοί, συνδέουν τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της περιοχής, επιβαρύνοντας το δασικό σύστημα και δημιουργώντας συνθήκες αστικής καταπάτησής τους\".

Τέλος, υποστηρίζουν ότι \"τα έργα ξεκίνησαν χωρίς να υπάρχει μελέτη διαχείρισης δάσους και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς να υπάρχει και συνολική μελέτη πυροπροστασίας του δάσους\".
Πηγή: skai.gr