Μητσοτάκης για ν/σ ζώων συντροφιάς: «Άτυπα μέλη των οικογενειών μας - Πρωτίστως ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Της Σταματίνας Σταματάκου 

Στο υπουργικό συμβούλιο τέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς με τον πρωθυπουργό να τα χαρακτηρίζει ως «άτυπα μέλη των οικογενειών μας» και να ξεκαθαρίζει, μετά το αλαλούμ των τελευταίων μηνών, ότι η μεταφορά της αρμοδιότητας γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών -ένα πάγιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων- και υπεύθυνος είναι πλέον ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας προς πάσα κατεύθυνση, η μεταφορά της αρμοδιότητας έγινε «γιατί είναι πρωτίστως ένα ζήτημα το οποίο αφορά τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

«Θεωρώ ότι εκσυγχρονίζουμε πολύ ουσιαστικά το πλαίσιο που αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζώα συντροφιάς και ως προς τη δημιουργία ψηφιακών μητρώων και ως προς τα μητρώα για τις φιλοζωικές οργανώσεις, τα καταφύγια, τους εκτροφείς», εξήγησε. «Είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο θεωρώ ότι λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις των φιλοζωικών οργανώσεων. Ένα νομοσχέδιο το οποίο αφορά πάρα πολύ κόσμο», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. 

«Νομίζω ότι και αυτό θα τύχει αντικείμενο σημαντικής δημόσιας συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση όταν αναρτηθεί και επίσημα από το Υπουργείο», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr