Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Θερμική κάμερα φυλά τον Ερντογάν – Φωνάζει... Corona για να αποφύγει χειραψίες

Θερμική κάμερα ανίχνευσης του κορωνοϊού επιστράτευσαν οι τουρκικές αρχές για να προστατεύει τον Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο σύμφωνα με το Reuters. Ο Ερντογάν δεν ακουμπάει κανέναν αξιωματούχο δίνοντας μια μονολεκτική εξήγηση που… μπορεί να προκαλέσει παρεξήγηση!

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο με έναν ακόμα «κάμεραμαν» την Τετάρτη - ένας βοηθός με μια θερμική κάμερα που ελέγχει τους ανθρώπους που συναντά για πυρετό που θα μπορούσε να συνδεθεί με τον κορωνοϊό. 

Ο βοηθός του Ερντογάν σκάναρε δημοσιογράφους και πολιτικούς που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον τούρκο ηγέτη την ημέρα που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία. Ο Ερντογάν δήλωσε αργότερα στα μέλη του κόμματός του (ΑΚΡ) ότι η Τουρκία λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών. «Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας προεδρικός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η θερμική κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στις μελλοντικές δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν για να περιορίσει την έκθεσή του στη νόσο. 

Ο 66χρονος πρόεδρος έχει αποφύγει τις χειραψίες με αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα, βάζοντας αντ' αυτού το χέρι του πάνω στην καρδιά του, σε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες και με νέους διαπιστευμένους πρέσβεις στην Άγκυρα.

Και στις δύο περιπτώσεις έδωσε μία εξήγηση για τις πράξεις του: «Corona!». Με ορατό κίνδυνο να του φέρουν μπίρα. 
 

Πηγή: skai.gr