Όπως σίγουρα έχετε εμπεδώσει μέχρι στιγμής, κατά την διάρκεια της 77ης τελετής των Χρυσών Σφαιρών που έλαβε χώρα το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, είδαμε πολλά – μα πάρα πολλά. 
Από εντυπωσιακές και απογοητευτικές εμφανίσεις, μέχρι πολιτικά μηνύματα και απρόσμενες αποκαλύψεις. Ανάμεσα σε αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον, ήταν μια αναφορά του γνωστού κωμικού από την Βρετανία Sacha Noam Baron Cohen προς τον δημιουργό του Facebook Mark Zuckerberg, αναφέρει το must.

Έχοντας ως αφορμή τον σχολιασμό της σατυρικής ταινίας «Jojo Rabbit» στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας νέος άνθρωπος και μέλος μιας ναζιστικής οργάνωσης που προπαγανδίζει υπέρ του φασισμού, ο κωμικός όπως αναφέρει tweet δημοσιογράφου της Washington Post, Χάμζα Σαμπάν Washington Post, Χάμζα Σαμπάν δήλωσε: 

«Ο ήρωας της επόμενης ταινίας είναι ένα αφελές παιδί που περιπλανάται και διαδίδει την ναζιστική προπαγάνδα, ενώ έχει μόνο φανταστικούς φίλους. Ονομάζεται Mark Zuckerberg. Α, συγνώμη, αυτό είναι μια παλιά περιγραφή για τον ιδρυτή του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης».

Και αν νομίζετε πως μετά από την δήλωση αυτή έκλεισε το στόμα του, να σας πούμε πως ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι σαν να ζούμε στην ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ο Mark να είναι ο Καίσαρας. Στην τελική έτσι εξηγείται το κούρεμά του».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Cohen επιτίθεται δημόσια στον Zuckerberg. 

Τον Νοέμβριο, μιλώντας για το facebook, ο κωμικός τον αποκάλεσε  την «μεγαλύτερη μηχανή προπαγάνδας στην ιστορία», ενώ σε συνέδριο που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη η οργάνωση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού Anti-Defamation League έθεσε το εξής ερώτημα: αν υπήρχε το Facebook τη δεκαετία του 1930, θα είχε επιτρέψει στον Αδόλφο Χίτλερ να αναρτήσει αντισημιτικές διαφημίσεις; Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος ήταν καταφατική.

ΠΗΓΗ: MUST