Κλείσιμο

Ποιος συναγερμός καπνού βοηθά στο έγκαιρο ξύπνημα των παιδιών

Ένα σύστημα συναγερμού για καπνό με τη φωνή μιας μάνας είναι πιο πιθανό να ξυπνήσει ένα παιδί που κοιμάται και να το σώσει από τις φλόγες, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες.  

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, διαπίστωσε ότι οι τροποποιημένοι συναγερμοί με τη φωνή μιας μητέρας ήταν τρεις φορές πιο αποτελεσματικοί από τους συμβατικούς συναγερμούς για την έγκαιρη αφύπνιση των παιδιών.

Τα παιδιά αυτά κατάφερναν να ξυπνήσουν κερδίζοντας ζωτικά δευτερόλεπτα και να ξεφύγουν από ένα φλεγόμενο κτήριο.

Οι επικεφαλής των πυρκαγιών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έρευνα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι οικογένειες δεν πρέπει να ανησυχούν για τους συναγερμούς που έχουν σήμερα στα σπίτια τους.

Η ερευνητική ομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων Nationwide του Οχάιο δήλωσε ότι τα παιδιά ξυπνούν πιο δύσκολα από τους ήχους επειδή έχουν μεγαλύτερο και πιο βαθύ ύπνο από τους ενήλικες.

Τα παιδιά που κλήθηκαν να ξυπνήσουν με τη φωνή της μητέρας τους κατάφεραν να διαφύγουν σε 18-28 δευτερόλεπτα, ενώ ο μέσος χρόνος διαφυγής για τον συμβατικό ηχητική σειρήνα ήταν 282 δευτερόλεπτα ή σχεδόν πέντε λεπτά.

«Αυτή η μελέτη επιβεβαίωσε ότι ένας συναγερμός με τα φωνή της μητέρας είναι καλύτερος από έναν παραδοσιακό συναγερμό για την αφύπνιση των παιδιών και την έγκαιρη διαφυγή τους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας ο καθηγητής Γκάρι Σμιθ.
Πηγή: skai.gr