Το σήμα της εκπομπής ειδήσεων του γνωστού παρουσιαστή Κλάους Κλέμπερ στην κρατική γερμανική τηλεόραση ZDF, πέφτει…

Απόλυτα ψύχραιμος και με πάσα σοβαρότητα ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Κλάους Κλέμπερ, στρέφεται στην κάμερα, καλησπερίζει τους τηλεθεατές και ενημερώνει για μια έκτακτη είδηση. 

«Μαζί με τους Γερμανούς και Ευρωπαίους συμμάχους τους, ο Αμερικανικός στρατός κινείται αυτή τη στιγμή σε αέρα, στεριά και θάλασσα προς την Εσθονία για να απωθήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που για μια ακόμη φορά έχουν εισβάλει, όπως στην Κριμαία.»

Την στιγμιαία αμηχανία διαδέχεται η έκπληξη αλλά και ο πανικός που σύντομα μεταδίδεται στο τηλεοπτικό κοινό…

«Μην ανησυχείτε δεν είναι αλήθεια. Είναι ένα φανταστικό σενάριο, ωστόσο αρκετά πιθανό». 
Σπεύδει να διορθώσει, αφήνοντας και πάλι έκπληκτους όσους τον παρακολουθούν τόσο, στο στούντιο όσο και στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

View this post on Instagram

Posted @withrepost • @alexandersosnowski Германский телеканал ЦДФ объявил войну России. «Добрый вечер! Сегодня ночью американские, немецкие и другие армии европейских союзников двигаются к Эстонии, чтобы изгнать русскую армию, которая вошла туда, как ранее в Крым» - начал вечерние новости в четверг телеведущий Клаус Кибер. И через минуту добавил :»Не волнуйтесь -это видение, но очень реалистичное». Подобная модерация на государственном канале ФРГ - это провокация из геббельсовского ящика.

A post shared by Владимир Соловьев (@vrsoloviev) on

Αν η πρωτοβουλία του Κλέμπερ, αναμφισβήτητα θύμισε Όρσον Ουέλς και Πόλεμο των Κόσμων, δεν είχε εντούτοις στόχο να θίξει το ζήτημα των φαινομένων παραπληροφόρησης στην εποχή των Fake News, όπως ίσως θα συμπεραίναμε αλλά ήθελε να τονίσει ότι το ενδεχόμενο μια σύρραξης παραμένει ανοικτό. 

Ο πόλεμος μπορεί να είναι αιφνιδιαστικός αλλά η Γερμανία και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να υπερασπιστούν ακόμη και τους πιο μικρούς τους συμμάχους, όπως η Εσθονία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το ΝΑΤΟ σήμερα στα 70α του γενέθλια είναι πιο εύθραυστο από ποτέ, παρότι υπήρξε η πιο επιτυχημένη συμμαχία και success story».
 

Πηγή: skai.gr